Nieuw dit jaar: De Glutenvrije Piet!

Sinds dit jaar loopt er tijdens de intochten Rheden en De Steeg een Glutenvrije Piet mee. Althans, een Piet met glutenvrije (en tevens lactosevrije) pepernoten! De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van een kind met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie. En natuurlijk werken wij daar als SNOR graag aan mee!

De Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft speciaal voor de intochten glutenvrije pepernoten ter beschikking gesteld. SNOR zorgt ervoor dat de Glutenvrije Piet zijn/haar pepernoten enorm goed bewaakt, want ze hebben verstand van gluten(-intolerantie) en kruisbesmetting!

Helaas is het voor SNOR niet mogelijk om ook een Glutenvrije Piet in te zetten tijdens huis-, bedrijfs- en schoolbezoeken. I.v.m. de vele bezoeken die wij op een dag afleggen en de vele pepernoten die wij uitdelen, is het risico op kruisbesmetting te groot. In overleg is het uiteraard altijd mogelijk om uw eigen allergievrije pepernoten aan ons te overhandigen zodat wij deze aan het kind kunnen geven. Houdt u er dan wel rekening mee dat de handschoenen van Piet niet ‘schoon’ zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*